woensdag 26 maart 2008

Meters van de Toubkal

"Achter een berg van moeilijkheden ligt een land vol mogelijkheden" (Wim Konings)


Het is wat. De Djebel Toubkal beklimmen. Het is wat, als je een jaar eerder nog aan de chemo zat.

Je komt gehavend uit de strijd. Lichamelijk, geestelijk. En dan kan je mee! De Gran Paradiso, De Djebel Toubkal, De Sinaï en wie weet waar nog heen... De uitdaging is groot.

Zweten, trainen, echt lachen en echt wenen.


In 2008 organiseert Surplus (surplus-zna.be) dit nu al voor het vierde jaar. De inspanningen zijn groot maar een trektocht of beklimming kan nu eenmaal niet met grote groepen. De Meters van de Toubkal hebben het meegemaakt. We waren erbij, op de top. We hebben van op de top een steentje meegebracht. Een steentje dat we nu letterlijk en figuurlijk willen bijdragen om meer mensen een kans te geven ook een uitdaging aan te gaan.

Meters van de Toubkal storten een klein bedrag, iedere maand, twee maanden, drie maanden ...op de rekening van Surplus en zij zorgen ervoor dat het geld besteed wordt aan een "Toubkal" project of aan soortgelijke projecten.


Vanaf 2008 organiseren De Meters van de Toubkal, in overleg met Surplus, een alternatieve tocht voor wie niet mee kan op avontuur in het buitenland: een marathonwandeling (of halve) in eigen land.


Wie kan er mee?

Iedereen die om, om het even welke reden, niet mee kan met de tocht die georganiseerd wordt door Surplus. Maar ook mensen die vorige jaren meegingen op tocht naar het buitenland en die nog steeds een uitdaging en een groepsgebeuren kunnen appreciëren.


Wat vragen wij?

Bereidheid te trainen om zijn conditie te verbeteren.

Geen opmerkingen: